Evkaliptus

Evkaliptus

Coprnice pravijo, da je eterično olje evkaliptusa širokodelujoče, saj deluje analgetično, antibakterijsko, antinevralgično, antirevmatsko, antiseptično, antivirusno, deodorantno, diuretsko, stimulativno ... Blaži revmatične bolečine, vnetja, krče, kašelj. Zatira herpes, pomaga lajšati težave pri vodenih kozah (noricah), lajša srbenje in vnetje po pikih komarjev in drugega frdamanega mrčesa.

Več podatkov

Novo

3,90 €

  • 5ml
  • 10ml
  • 20ml
  • 50ml
  • 100ml

- +

 
Več podatkov

100% naravno eterično olje

Coprnice pravijo, da eterično olje evkaliptusa (INCI: Eucalyptus globulus (Eucalyptus) Oil) ščiti, čisti, osvežuje in poživlja.  Odlično odganja viruse, bakterije, pa tudi zajedalce in šmentani nadležni mrčes (vejico evkaliptusa postavimo na okensko polico, njegov vonj jim nikakor ni prijeten, zato se raje preselijo k sosedom). Pozimi, ko virusi najbolj frlijo okrog nas, jih napademo s pršenjem 2-odstotne raztopine olja evkaliptusa, ki lahko uniči kar 70 % stafilokokov v zraku, dobro pa se obnese pri inhalacijah. Copnice zatrjujejo, da je eterično olje evkaliptusa res širokodelujoče, saj deluje analgetično, antibakterijsko, antinevralgično, antirevmatsko, antiseptično, antivirusno, deodorantno, diuretsko, stimulativno ... Blaži revmatične bolečine, vnetja, krče pa tudi kašelj in glavobol. Zatira herpes, pomaga lajšati težave pri vodenih kozah (noricah), lajša srbenje in vnetje po pikih komarjev in drugega frdamanega mrčesa.

Ker pa je eterično olje evkaliptusa fototoksično, se po njegovi uporabi, zlasti če smo ga nanesli na kožo (primešanega oljem, kremam ali žajfam) izogibajmo soncu vsaj 12 ur. Kot večino eteričnih olj pa ga ne smemo uporabljati nerazredčenega direktno na koži, ne smemo ga tudi zaužiti. Če se zdravimo s homeopatskimi zdravili, se mu moramo prav tako odpovedati. Prav tako njegova uporaba ni primerna za otroke in nosečnice.