Avokadovo olje

Avokadovo olje

Za avokadovo olje coprnice pravijo, da je eno najboljših.Ker kljub svoji veliki mastnosti in viskoznosti odlično prehaja skozi povrhnjico kože, ga coprnice rade uporabljajo za negovanje nežne kože okrog oči, ustnic in las, kot tudi za nego vsake vrste kože obraza. Kožo dobro navlaži, bogato nahrani, umirja prizadeto in pordelo kožo, gladi nežne gubice, pomaga pri preprečevanju nastanka novih.

Več podatkov

Novo

4,19 €

  • 100ml
  • 200ml
  • 500ml
  • 1000ml

- +

 
Več podatkov

Avokadovo olje (INCI Persia gratissima (Avocado) oil) je uau! olje, pravijo coprnice. Njegova sestava je pisana in odlična. Vsebuje veliko hranljivih snovi, Omega-3 in Omega-9 esencialne maščobne kisline, bogato je z vitamini A, B1, B2, B5, D in E (torej vsebuje veliko antioksidantov), minerali (kalij, fosfor, magnezij, žveplo, kalcij, natrij, baker), klorofilom in lecitinom.

Avokado je opevan kot eden najbolj zdravih sadežev na svetu, coprnice ga hvalijo, da je skoraj popolna hrana, in je zato dragocen v prehrani in pri uporabi za zunanjo nego. Coprnice pa nam polagajo na dušo, da naj ga hranimo pri sobni temperaturi, saj se pri nizkih temperaturah začne spreminjati (medtem ko večina drugih olj na toplem postane žarka). Na hladnem postane gosto, motno, na dnu steklenice se pojavi usedlina, ki pa je povsem naravna in neškodljiva. Pri sobni temperaturi postane olje spet prozorno.

Coprnice tudi zagotavljajo, da bioaktivne sestavine avokada spodbujajo obnavljanje kože, antioksidanti jo ščitijo pred oksidativnim stresom ter tako zavirajo staranje in gubanje kože, olje celo pospešuje tvorbo kolagena in D vitamina. Avokadovo olje kožo bogato hrani, vlaži, zato je ta prožnejša, mehkejša in spet sijoča. Odpravlja drobne kožne težave, preprečuje nastanek strij in blaži sveže, rdeče strije, pomaga tudi v borbi proti gubam in pri celjenju manjših ranic na koži. Pravijo, da je resda bolj mastno in viskozno olje, a kljub temu bolje prehaja skozi podkožnico od večine osnovnih olji in se izredno hitro vpija.

Z bogatim, hranljivim in »zaščitniškim« avokadovim oljem coprnice negujejo utrujeno, suho in hrapavo kožo obraza in telesa ter tisto bolj težavno. Rade ga imajo tudi za negovanje nežne kože okrog oči, pa tudi za nego ustnic in las, ki postanejo bolj mehki, gladki in prožni. Še zlasti dobro, trdijo naše izkušene coprnice, dene v kremah, ki jih uporabljamo v suhem in hladnem zimskem času ter v nočnih kremah. Super je tudi kot masažno olje, saj lepo drsi pod prsti in se hitro in globoko vpija v kožo (za masažo ga je najbolje zmešati z drugimi masažnimi olji v razmerju 1 : 4), še zlasti v mešanici z nekaterimi drugimi osnovnimi olji (olje grozdnih ali breskovih pečk, mandljevo, oljčno, jojobino …). Kožo tudi mali ščiti pred sončnimi žarki, ima namreč tudi naravni zaščitni faktor 2-3. 

Pa še nekaj nasvetov za uporabo tega »zlatega« negovalnega olja vam prišepnejo naše coprnice:

Prijetna za dušo in kožo je kopel z  dodatkom izvrstne slovenske morske soli, v katero nakapate nekaj kapljic vam najljubšega eteričnega olja in primešate še malo avokadovega olja. Koža bo že po kopeli mehkejša in napeta.

Po tuširanju ali kopeli namažite in vmasirajte avokadovo olje na še rahlo vlažno kožo. Ta bo tako hitro spet nahranjena, navlažena in zaščitena.

Kožo obraza in okrog oči na hitro osvežite in pomladite tudi tako, da obraz najprej osvežite s hidrolatom (npr. sivkin, vrtnice) ali s tonikom, nato nekaj kapljic olja s krožnimi gibi nežno vtrite v kožo. Po koži okrog oči pa olje s prsti samo potapkajte, saj masiranje zaradi vlečenja te nežne kožice pripomore k nastanku gub.